Sjaasbergergank 2019

De Sjaasbergergank trok op zondag 30 juni 2019 voor de 219e keer.

Onder een stralende zon vertrok de pelgrimstocht om half tien vanuit Walem naar ‘de Kluis’ waar de schutterij ‘De jonge en Oude Nobele’ uit Valkenburg het laatste stuk aansloten en de groep begeleide tot bij het altaar. Onze buitenkathedraal was weer goed bezet. Terwijl de schutterij zich rondom het altaar opstelde zong het dameskoor Cantara uit Valkenburg het openingslied. Pastoor Mol van de parochie St. Mauritius, Schin op Geul, was de voorganger van deze dialectmis en een bestuurslid van ‘de Sjaasbergergank’ assisteerde hem hierbij.

Na deze mis werd de kermis geopend met kamerschoten. Buurtvereniging Walem bemande de eet en drink buffetten. Er was vla en koffie in overvloed, het bier was goed van temperatuur en het ter plaatse bereidde spek en ei vond gretig aftrek. Het Rad van Avontuur draaide overuren vanwege het grote aantal prijzen dat door de Valkenburger middenstand was geschonken.

Het muzikale gedeelte was voor rekening van zanger Sjef Vanloo die dit op een fantastische manier verzorgde. Enkele marktkramen met onder andere brocante en een demonstratie bronzen beelden maken completeerden het feestterrein.