Paardenzegening 7 november 2021

Al voor 11.00 uur kwamen enkele paardenbezitters met hun paarden naar het  meditatiepark bij de Kluis op de Schaelsberg om rond 12.00 uur de zegen voor hun paarden en de Teunisbroodjes te mogen ontvangen. Tegen twaalven werden 18 paarden geteld variërend van pony, haflinger tot trekpaard. Sommigen paarden aangespannen, alleen of met z’n tweeën voor een koets anderen in het zadel maar ook paard alleen met halster. Na een jaar uitstel vanwege corona werd het evenement weer opgepakt door de stichting Schaesbergergangk en Behat, de belangen vereniging van het actieve trekpaard. Al enkele dagen voor de zegening werden weer de Teunisbroodjes met geneeskrachtige kruiden door Lily Kickken gebakken. De kruiden mix stelt de natuurgeneeskundige mevrouw Mia Raijmakers samen. Dit jaar zou voor de 12 maal emeritus pastoor Janssen de paarden en de broodjes zegenen, maar door persoonlijke omstandigheden kon hij er dit jaar niet bij zijn.

Jos Driessen de voorzitter van de stichting Schaesbergergangk  heette alle bezoekers, paarden liefhebber welkom. Ook William Beurskens van de vereniging Behat heette iedereen welkom en een speciaal woord van dank voor de komst aan en vertegenwoordigers van enkele paarden gerelateerde verenigingen. 

Na het uitspreken van het speciaal voor deze gelegenheid opgestelde gebed werden de broodjes en een flesje met wijwater uitgedeeld voor de paarden. Het wijwater konden de paarden liefhebbers op een voor hun rustig en  geschikt moment over de paarden sprenkelen.

Aansluitend werden de hondeneigenaren met hun honden gevraagd om naar voren ter komen om besprenkeld te worden met het wijwater en een broodje in ontvangst te nemen.

Na het slotwoord van William gingen ieder zijn eigen weg. Een uur na de zegening was de Kluis nog open voor bezoekers met een geldige QR Corona check.