Heavensride

De Heavensride: een eendaagse tocht van 200 of 400 kilometer, op de racefiets, welke ieder jaar, op de laatste vrijdag van juni, de deelnemers weer op een nieuwe bestemming brengt, op vrijdag 25 juni 2021 is dit de Kluis.

Een rit voor elke fiets-avonturier die een ‘dierbare overledene’ wil memoreren, zin heeft in een sportieve uitdaging, en het goede doel een warm hart toedraagt!

In 2021 zal het geld geschonken worden aan het Hospice Zutphen en Noaberhulp. Deelnemers kunnen tijdens de tocht letterlijk hun dierbare overledene met zich meedragen doordat ze bij de start van de tocht een sleutelhanger, met ruimte voor een foto van overledene, bij zich kunnen dragen. Na 200 kilometer hebben de deelnemers de Kluis bereikt en is er bij een herinneringsboom de gelegenheid om de sleutelhanger op te hangen en zo op een mooie wijze te memoreren. De deelnemers ontvangen als dank een engeltje, dat ze aan hun fietszadel kunnen hangen. De fietsfanaten die de tocht heen en weer fietsen, leggen dus een afstand van 400 kilometer af.

De Stichting Sjaasbergergank heeft de facilitering van de dag gesteund.