Dagboeken presentatie van Kluizenaar Henricus Weerts 17 juni bij de Kluis

Het leven is toch zo kort maar de eeuwigheid duurt zo lang.

Dit was een van de lijfspreuken van kluizenaar Henricus Weerts. Dit heeft hij ook waar gemaakt omdat hij, na bijna anderhalve eeuw na zijn dood, nog steeds in onze gedachten is.

Henricus Weerts leefde een groot deel van zijn Jeugd in Craubeek. Na zijn dienstplicht trad hij in bij de paters van de Heilige Franciscus te Maastricht. In 1860 zocht hij de rust in de Kluis op de Schaelsberg om zich te wijden aan zijn geloof en te bidden voor zijn ziele heil. In 1866 meldde hij zich als Zouaaf in het Pauselijke leger om Rome te beschermen tegen de soldaten van Garibaldi. Twee maal 2 jaar heeft hij gediend en aan diverse veldslagen deelgenomen. In de 2e periode vroeg hij verlof om naar Jerusalem te gaan. Al deze verhalen en indrukken heeft hij vast gelegd in 2 kleine dagboeken die op 17 juni aanstaande voor het eerst geopenbaard worden. Door steun van het Rozenheuvel fonds, Kanunnik Salden/Nieuwenhof fonds en de stichting Heavensride kon de stichting Schaesbergergank deze dagboeken scannen en drukken. Wil je bij de boekpresentatie op 17 juni om 19.00 uur aanwezig zijn meld je dan aan via info@dekluisvalkenburg.nl en met hoeveel personen je de presentatie wil bijwonen.

Tijdens de presentatie zullen enkele passages uit de dagboeken worden voorgelezen door Elke Pluijmen en muzikaal worden ingevuld door het opleidingsorkest Heuvelgalm van de koninklijke Harmonie de Berggalm.